Novi Sad
12.06.2013.
17:58
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština osnovao je Sindikat novinara Novog Sada, čiji će cilj biti da se bori za poboljšanje socijalnog statusa novinara, izjavio je danas predsednik tog sindikata, novinar Boro Lazukić.
  • E Boro,

    16.06.2013 09:01
    Boro
    ko te ne zna, skupo bi te platio !!!
  • novinar

    13.06.2013 06:19
    e mojj Boro
    a honorarce opet niko ne spominje, pa oni su tretirani kao osobe drugog reda, rade ko konji, dok stalno zaposleni lele..daju, a honorar ili ne dobijaju ili im kasni po šest-sedam meseci. Bitno je da se piše o slobodnom i istraživačkom novinarstvu, a da li ga je i bilo ikad u Srbiji, ako izuzmemo nekoliko emisija na B92 koje su se ranije prikazivale. Sad i taj kanal liči na sve ostale
  • -

    12.06.2013 21:12
    -
    treba nekada biti i realan.
    mogli bi sindikat napraviti i dizajneri hortikulture.ovo je mali grad za tu kolicinu novinara i dizajnera hortikulture

    ipak vesti plasira samo udba.
  • Novinar

    12.06.2013 20:42
    I novinari su ljudi
    A joj Boro Lazukić!
    Čovek koji bruka novinarsku profesiju!
    I samim tim je usr... ovu plemenitu ideju.
    Jer, i novinari su ljudi...
    Bar su nekad bili...
    Pre nego što su svi pomrli kao ljudi...
  • 12.06.2013 20:13
    Sindikat bez polutke i piladi
    Srozale se plate, srozala se profesija! Sada po dopisništvima sede neuka, loše plaćena i neprijavljena deca, a komanduje im polupijana, prijavljena budala iz centrale.
    Ni televizije nisu ništa bolje. Novinarke/prezenterke lupetaju gluposti i frljaju se padežima, ali šta ih briga kad će da "izađu na televizor"... U redakciju dolaze bez ikakvog iskustva - iz kafane i pekare...
    Stariji kadar već se uhlebio u PR službama javnih preduzeća... Ko nije - šuga!
    Svaka čast retkim novinarima koji se još uvek trude i jurišaju na vetrenjače u zemlji Srbiji... I njih će ubrzo napustiti entuzijazam kada shvate da pisana reč ovde ne vredi ni pišljiva boba.
  • 12.06.2013 19:49
    Svaka čast Bori
    On je nezavistan. Bio je i u Otporu, i u SPO i u SNS..
  • tuta

    12.06.2013 19:11
    @sindikat
    Proslo je vreme kad je bila privilegija:zanimanje novinar.
    Danas piskara svako ,bez ikakve obaveze i znanja.Vazno je ispuniti volju raznih lele.uda iz vlasti i na poziciji,raznik bizMismena i prodavaca magle.
    Ugledajte se na dinka i njegovu organizaciju.
  • Novinar u penziji

    12.06.2013 18:58
    Sindikatu
    a da ovi članovi sindikata koji sebe nazivaju novinarima, ipak nešto nezavisno napišu i istraže, a ne samo da preuzimaju izveštaje stranaka na vlasti i duvaju im u du*e.
  • Limanac

    12.06.2013 18:44
    Ma kakav sindikat kakve gluposti. Najgori stranački jurišnici i najveći poltroni pišu za naše novine. Istraživačko novinarstvo je uništeno i ubijeno u pojam, a kvazi novinarčići se dodvoravaju stranačkim prvacima i komunalnim direktorčićima.
    Treba sve novine pogasiti, reset, pa jovo nanovo. Ovo ničemu ne vodi.
  • djuro

    12.06.2013 18:35
    nista novo..
    Pogledajte kako su samo prosli novinari na TV Panonija..oterani. Bez novaca a menadzer pomocnik pokrajinskog sekretara za energetiku, sa diplomom VKV..elektricar..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna